Matzo brei remix

A matzo brei nem más, mint tojással kevert macesz. �?gy is hívják, hogy zsidó bundáskenyér, aminek az angol nevébõl (Jewish French toast) a “French” sajnos nem jön át magyarra, pedig milyen kiváló öngyilkos-mez lenne vasárnap délutáni fasiszta gyûlésekre. De mielõtt a halmozott idegenszívûségig jutnánk, keressünk a hûtõben két tojást, a szekrényben meg két darab maceszt. A Judapest segít egyszerûen és vidáman jóllakni. Klikk a képre!

Matzo brei és alkatrészei

 


18 Responses to “Matzo brei remix”

  • szofi

    2006 május 21 at 14:02

    nyamm.

  • shadai

    2006 május 21 at 16:28

    loop, ezt te készítetted? 10pontos! :))

  • sdw

    2006 május 21 at 16:31

    ezkész 🙂 és ha a só-bors kombó helyett cukrot/kakaót ill. a zöldpaprika helyett diót, gyümölcsöt teszek bele, sütinek is kiváló. vagy mindezt így együtt.

  • loop_1

    2006 május 21 at 16:38

    shadai: igen!

  • shadai

    2006 május 21 at 16:44

    Oy, gezunterhayt! Remélem ebbõl sorozat lesz.

  • m

    2006 május 21 at 20:52

    ha az íze is olyan jó mint amilyen jóra a képregény sikerült akkor mindenképpen kipróbálom 🙂 profi kivitelezés, grat!

  • Polnaire

    2006 május 21 at 23:32

    Gyönyörû a képregény, nagyon finom lehet a kaja maga, de el ne felejtsétek: kalóriabombáról van szó! 🙂 Talán inkább a durumbúzás macesz változatból?
    Ha már hízunk, jöjjön egy variáció is: belekeverünk a tojásba egy kis juhtúrót, a kész bundás macesz tetejét pedig meghintjük friss snidlinggel.

  • stimmelma

    2006 május 22 at 0:56

    Frank Cafka kedvenc étele volt, tudtátok? De viszont bundában csak télen figyeljük a Matzat, jön a napos sidõ, plusz ott vannak az állatvédõk, szóval inkább úszunk minthogy úszítsanak, ússzunk a bundátlanatított matzákkal, gyertek a Sirály büfébe a szigeten!

  • shadowrider

    2006 május 22 at 0:56

    bazsalikom ment bele és hozzá eper. yummi.

  • prezzey

    2006 május 22 at 1:45

    zsíííír!! de azt ugye tudjátok, hogy ez a fajta “Pászka – egy falat egészség” macesz nem kóser? Vegyetek mondjuk Aviv maceszt (Rothschildokban lennie kell), az teljesen OK. Tényleg, megvan még a szlovák macesz, amit hatalmas dobozokban árultak?

  • loop_1

    2006 május 22 at 22:07

    Nem kóser, de nagyon finom. Ami viszont az abszolút killer termék, az a DM-ben kapható, szürreálisan hangzó tönkölypászka. Igaz, eltávolodik a liszt+víz puritán hangulatától, de annál jobb csak úgy rágcsálni.

  • miou vicioso

    2006 május 23 at 0:35

    nincsen már meyers-féle szlovák macesz, pedig az tökéletesen nosztalgiaízû és az ár/érték arány is közelebb áll a pórnép sztenderdjéhez.
    a francia maceszbõl viszont (nagyob smatch üzletekben kapható idényjelleggel) van teljes kiõrlésû: nyamm.

  • prezzey

    2006 május 24 at 20:04

    A legfinomabb a mézes macesz! Mármint amikor belesütik a mézet (vagy hogy).

  • ARi

    2006 szeptember 11 at 15:10

    Macesz szakik!

    Kérlek mondjátok meg nekem, hogy a maceszgombóc levesben a maceszgombóc átmérõje mekorra. Nekem jó a fõzés elõtti és utáni méret is, akár centiben, akár incsben.

    Köszönöm

  • x

    2006 szeptember 12 at 10:51

    Hali ARi, változó a nagyság, a még nyers masszából 1-2 evõkanál nagyságú gombócokat formázz, az a tuti.

  • walaki

    2006 október 13 at 21:02

    Sziasztok!

    Véletlen kerültem erre az oldalra, sõt, nem is vagy zsidó..
    De a Pászkát azt szeretem. Tartalék kenyérnek mindig van otthon.:o)
    Bácska-féle tönkölypászka tényleg jó, de pár éve sajnos történt vele egy “apróbb” minõségi változás.. az “új” és a “régi” pászkát egymás mellé téve és megízlelve érszrevehetõen kevesebb lett a teljes kiõrlésû liszttartalma..:(
    Szerintem fehér liszttel keverik.

    Ja, és a pászka lekvárral nagyan finom..
    A cikkben lévõ receptet meg holnap kipróbálom..

  • Borka

    2007 április 10 at 11:18

    Kár, hogy erõsen allergiás vagyok a tojásra, mert szívesen megkóstolnám…No, de sebaj, a fiókáim biztos örvendeni fognak egy ilyen reggelinek…
    Kösz a receptet!

  • Borka

    2007 április 10 at 11:31

    Azon kevesek közé tartozom, akik még otthon készítik el a levestésztát. Paraszti örökség ez falusi nagymamámtól, de én ezekre a házi ízekre esküszöm. Amikor én még kislány voltam….:), s ott sertepertéltem a konyhában a mama körül, segítettem neki levestésztát gyúrni, nyújtani. Ilyenkor a jutalmam mindig egy darab pászka volt, amit a sparherd plattján sütöttünk meg. Ízletes, ropogós volt. Ha akartam megsóztam, ha akartam szilvaízzel kentem meg. Aztán egyszer csomagot kaptunk. Izraelbõl. üdesapámnak egy Szatmárról kivándorolt zsidó származású kolléganõje ajándékozott meg egy bõségszaruval is felérõ ajándékcsomaggal. Hogy mi minden volt benne arra már nem emlékszem, csak az eredeti, igazi zsidópászkára. A lehetõ legtöbb variációban kipróbáltuk, édesen, sósan egyaránt, lekvárral, mézzel stb. Talán a mogyoróvaj kimaradt, mert annak akkoriban még hírét sem hallottuk…:)
    Mai napig, ha levestésztát készítek, egy darab belõle a srácaimé hamis zsidópászka néven. 🙂

Ha az online kaszinózásra gondolunk, eszünkbe juthat a megannyi reklám, ami böngészés során felbukkan a különböző oldalak felugró ablakaiban. Számokkal és ajánlatokkal bombáznak, miközben elveszünk a bőség zavarában és képtelenné válunk a választásra. Az Online Kaszinó Játékok ennek a problémának a kiküszöbölésére jött létre. Oldalunk átfogó elemzést kínál a legnagyobb online kaszinókról és bukmékerekről, így minden potenciális játékos értesülhet például a Zet Casino bónuszairól. A gépek szerelmesei is megtalálhatják a nekik való platformot, ugyanis megmutatjuk, hol játszhatnak a legjobb slotokkal, mint a Sizzling Hot nyerőgéppel online. A felhozatalunkból megannyi kaszinó tárt kezekkel várja a nagy zsugásokat, hogy megannyi nyereménnyel álljanak fel virtuális 5 lapós póker asztaluktól, és segítségünkkel ez mind csak pár klikkre van. A különböző fizetési módszert preferálóknak is segítünk. Portálunk segítségével az Ecopayz bónuszait keresők is megtalálhatják, mely kaszinóknál lehetséges ez úton fizetni és nyereményt kivenni. Minden játékost vár a tökéletes online kaszinó, és mi segítünk megtalálni azt.