Elindult a Szombat blog

Panyi Szabolcs (Konzervatórium) jegyzi a Szombat Magazin új blogját, a tartalom így garantáltan nívós, bár az arculat egyelőre sajnos nem fiatalodott Szabihoz: maradt a poros, fapados Szombat-kék. Persze buy viagra with discount az is igaz, hogy a Google Reader és az Opera Mini korában a webdesign, sőt maga a “blog” egyre kevésbé fontos.

Szombat blog kedvenceim: Jacket Canada Goose Jacket Cyber Monday Sales

– okos-vicces reflektálás az extracsíkos radszélsőjobb szétesésére (igen, a hír igaz: a kurucinfó kakiszexszel vádolja a bombagyárat, mi kérünk elnézést)
– a Magyar Zsidó Kongresszus képekben (Muppet Show-ba oltott Szondi-teszt figurákkal)

Cimkék: rajta tartjuk a szemünket, Canada Goose Cyber Monday blogbarát

89 Responses to “Elindult a Szombat blog”


 • “okos-vicces reflektálás az extracsíkos radszélsőjobb szétesésére (igen, a hír igaz: a kurucinfó kakiszexszel vádolja a bombagyárat, mi kérünk elnézést)”

  Hát igen. Más is észrevette. Nem csak a kakiszex, de az egész radikális jobboldal egy teljes csődnek néz ki. Épp most írtam meg:
  http://www.bombagyar.hu/index.php?post=1689 avagy
  http://molnargoreny.blog.hu/2008/12/15/remenytelen_jobboldal

  Ami a legnagyobb baj, hogy a “mérsékelt” jobboldal sem kormányt váltani, sem az országot csődbevivő alkotmányt és politikai rendszert nem akarja megreformálni, mert nekik ez így jó, ahogy van: garantálja a nagypártok belső magjának szinte örök pixisben létét. Közben meg a világválság elsőnek minket fog kinyuvasztani. Hogy akkor mi lesz, azt nem tudom, de hogy jó nem, az bizonyos.

 • “maradt a poros, fapados Szombat-kék.”

  nekem tetszik. A gondolat tök jó, mert legalább lehet a Szombat cikkeket kommentálni, remélem, mert eddig is egy-két megjegyzést szívesen tettem volna némelyik cikkhez. (a blogban kiemeltek között pont nincs olyan – esetleg a kongesszusos a szivárványszínű és a p-f-z kipák, azért még nem lépték át a komment küszöbömet.) Amúgy jó, hogy Indapass alatt van.
  A szombat.com-ot rendszeresen olvastam, ezt a blogot is, – ha rendesen frissül – figyelni fogom, meg kommentelem is.

 • Köszi az említést!:)

  Pontosítok: természetesen nem én fogom “jegyezni” a blogot, csak egyelőre még én posztoltam eddig – a Szombat szerkesztői-szerzői fogják.

  A dizájn meg a lapéhoz igazodik – én speciel szeretem a kéket:).

 • MG, a szélsőjobb önszeletelésén én szívem szerint röhögnék, valahogy mégsem teszem. Eszembe jut az a vicc, hogy a pokolban csak a magyar kondér mellett nincs őr..:(
  És az a szomorú tényleg, hogy az ország valódi problémáira senki nem figyel. A szélsőjobb által felvetett problémák 70%-a létező probléma, és van köztük jónéhány, amiket csak a szélsőjobb vet fel. (Az más kérdés, hogy ezen problémákra ajánlott megoldásokkal én nagyrészt nem tudok azonosulni.) Az önszeletelés után a problémák nem tűnnek el, talán csak nyugodtabbak lehetnek az alternatív színházi előadások…

 • Őszintén szólva nekem a Konzervatórium sem nőt a szívemhez (szerencsétlenségemre rögtön egy szörnyű cikkel indítottam az odakattintást), és már egy kicsit így is túlteng a hazai blogvilágban az én ízlésemnek a “neokon-pozitív” utánérzés.

  Persze lehet, hogy rossz az ízlésem… :P

 • szívem szerint odaítélném zsófinak a ‘felelősen és őszintén nyilatkozó ember’ díjat, ha lenne ilyen.
  de mivel nincs, és egyébként sem vagyok az a megmondóember, akinek a szavára odafigyelnek (inkább csendben teszem a dolgomat)

  egyszerűen csak azt mondom:

  teljesen egyetértek veled, zsófi, a szívemből szóltál!

 • MG! Jó ez a cucc. De ezt a királyság dolgot nem értem. Ha választják az nem király. Ha meg kitalálja valaki h. most akkor itten ő a főnök és ha meghal, majd a fia lesz az azon én nagyon csodálkoznék. Persze amilyen értelmes az én fiam lehet hogy érdemes lenne belőle királyt csinálni… :-))

 • ja igen. és az nagyon gyanús h. a Feriéknek kb. pont mostanáig kellet a széljobb. simán nyerni fognak másfél év múlva. És ez ha belegondolunk nagyon de nagyon ijesztő.

 • Sanyi, a “szabad királyválasztás” nem azt jelenti, hogy négyévente…

  Azt jelenti, hogy az egyenesági (férfi) öröklés megszakadása esetén nem keresnek oldalági rokonságot, hanem a választás joga visszaszáll a Szent Korona összességére, amely akkor a nemesek közössége volt, de a jogokat 1867-ben minden országlakosra kiterjesztették.

  Egyébként az egyetlen igazi szabadon választott király Hunyadi Mátyás volt. Mintha akkor nem is ment volna olyan rosszul az országnak, nem?

  Zsófi: igazad van. A Konzervatórium minden, csak nem konzervatív (nagyrészt a baloldalra húz). A szélsőjobb egy része pedig nem szélső. Én “szélsőjobb” vagyok, ha az elvi beállítottságomat nézem (királypárti az egyenlő ezzel önmagában), de demokrata, ha a módszerről van szó. Bizonyos kérdéseket pedig nem lehet megkerülni – egy szegényedő országban a bűnözés, azon belül is a cigánybűnözés (ami a gátlástalan agresszió miatt félelmetes) megoldása nélkül előbb-utóbb igazi zavargások törnek ki. Kétségtelen, hogy a kiirtós “megoldás” teljes képtelenség – de az erélyes, non-polkorrekt szigor alighanem nélkülözhetetlen.

  Mellesleg a Szombat blogja egy “sima” bloghus blog, akár az enyém, nézzétek meg a címét, azért van indapass alatt. Van benne írás ilyen is, olyan is (még kevés ahhoz, hogy meg lehessen ítélni a minőséget). Én Novák Attila írásait akkor is egyensúlyozgatónak érzem, amikor egyébként hasonló a véleménye, mint nekem.

 • sanyi, neked meg idéznék egy korábbi hozzászólást: :)

  ‘a pokolban csak a magyar kondér mellett nincs őr..:(‘

  nem hiszem, hogy különösebb szervezés kellett a jobboldal szétveréséhez. alulról szervezett, belékódolt eseménysor ez. a nagy testvér nem létezik ilyen formában.

 • Gildor! Hát nagyon de nagyon remélem hogy igazad van!!! .-))) MG! Ha most azt akarod bebeszélni nekem hogy Mátyást minden magyar beleegyezésével és a többség támogatásával koronázták meg akkor csalódok benned. Én egy kicsit mintha máshogy ismerném azt a sztorit. Mintha az elején nem is ő kormányzott volna hanem a nagybátyja. Akit aztán egy kicsit mintha börtönbe zárt volna (Ez persze nem von le az érdemeiből. a nagybácsi – nem jut eszembe a neve – nyilván szeretett volna még uralkodni…)Az meg hogy a “jogokat” minden országlakosra kiterjesztették 1867- ben egy kicsit érdekesen hangzik, mert hát kis hazánkban választójogot a NŐK és MUNKÁSOK meg a PARASZTOK (tehát a nép azaz MI) csak az 1930 -as években kapott. Na nem mintha bármi is megváltozott volna ettől. Sajnos.

 • A királyságot én is szeretem, pl., mint az Olsen Banda című felejthetetlenben a dán királyi család fényképe és a dán lobogó tisztelete. Kár, hogy nem így alakult a történelmünk. Ennyi. Most már nincs mit csinálni. Szerintem nem lehet újra bevezetni a királyságot, de lehet, úgy gondolni rá, mint a svédek, dánok, norvégok. Ők szerencsésebb történelműek, pont ezért is, mert megmaradt a történelmi államformájuk amellett, hogy modern, demokratikus társadalmak is egyben.

 • ff: :D

  esetleg úgy bevezethetjük, hogy a svédek megszállják magyarországot :D

  bár én ezt horvátokkal javasoltam annak idején, de egye fene, legyen svéd… csak nem szeretem a hosszú, hideg teleket.

  sanyi: ez annyira nem jó dolog. egy csomó cikis dolog elmaradt volna, ha a magyar titkosszolgálatok egy kicsit jobban odatennék magukat.

  nem fikázom őket, mert ahhoz éppen elegek, hogy beletúrjanak a személyes dolgaimba, de ahol egy mucuskagate megtörténhetett, józan paraszti ésszel fel lehet fogni, hogy le vagyunk maradva a környező országokhoz képest.

 • Olyan ez a szélsőjobb, mint a magyar mesében a sárkány.
  Levágod az egyik fejét, három nő a helyébe.

  A focihuligánok tartják fent ezt a szubkultúrát. Ezért is helyeseltem, amikor a rendőrség megtiltotta a focimeccseken a nyilasfasiszta jelképek (árpádsáv) használatát. Valahogy át kell nevelni az ilyeneket!
  Méghozzá törvényes eszközökkel.

  Persze, ismerve ezeket, aligha fog majd rajtuk a tiltás…

 • “nyilasfasiszta jelképek (árpádsáv)” muhaha.

  Amúgy zseniális a Hanuka Fesztivál logója!

 • Gamaliel: “átnevelni”?? Kicsit orwellien hangzik ez.
  Amúgy minden tiltás csak olaj a tűzre. A legjobb védekezés a focidrukker ellen, ha nem mutatod a tévében. Mert akkor nem fogja “félelmetes igazságharcosnak” gondolni magát. A meccseknek meg úgyis vége van egyszer, és mindenki kijózanodik másnap.

  Az árpádsáv betiltása agybaj.

 • MG, a Konzervatórium nem balos, csak “magyar értelemben”. Magyarországon a hivatalosan balos politikai erő (MSZP) szabadpiac párti és vadkapitalista. Én viszont baloldali vagyok (nem magyar értelemben.) Viszont nem vagyok “hazaáruló”. (Sőt, idegesítőnek tartom, hogy a jobboldal, főleg a szélsőjobb lehazaárulóz mindenkit, akik egy kicsit is balosnak tűnik.)

 • De Che Guevara pólóm sincsen… :D

 • “A legjobb védekezés a focidrukker ellen, ha nem mutatod a tévében.”

  Mintha az olyan sokat érne…

  Javíts ki, Zsófi, ha tévednék, de szerintem árpádsávos zászlók nélkül is be lehet rúgni rendesen, ugye? A kijózanodásról nem is beszélve…

  Egyre aggasztóbbnak látom a szélsőségesek térnyerését az országban.

  “Az árpádsáv betiltása agybaj.”

  Szerintem meg az az agybaj, hogy mindenféle gárdák masíroznak föl-alá az országban.

  Teljesen egyetértek Popper Péter írásával ez ügyben. Amúgy is a kedvenc pszichológusom, a könyvei nagyon jók!

  Shalom

 • Hát a kommentek elég “széttartóak” :P Szabad királyválasztás? OMG!

 • Egyébként meg: a “Muppet Show-ba oltott Szondi-teszt figurák” megjegyzés gonosz, gonosz, de kétségtelenül van benne valami! :D :D :D

 • “Az árpádsáv betiltása agybaj.”

  Szerintem is.
  1. Rögtön találnának egy másik jelképet, amit akkor be kellene tiltani?
  2. Benne van a köztársasági címerben. (Mindegy, hogy zászló, vagy félcímer pajzs, az Árpád-sáv, mint motívum történelmi jelkép.)

 • Feloszlatták a Magyar Gárdát.
  Azt hiszem új szöveget kell keresnünk “a magyar bíróság nem tesz semmit” helyett.
  http://index.hu/politika/belfold/magyargard70/

 • Psymon a magyar bíróság tehetne valamit a konkrét bűncselekmények megfékezésében is. (Bár nyilván az elsősorban a rendőrség feladata.)

  Mert amíg az emberek félnek az utcán, addig mindig újabb gárdák fognak alakulni, akár legálisan, akár illegálisan.
  Erre utalt az első hozzászólásom egy mondata:
  “Az önszeletelés után a problémák nem tűnnek el, talán csak nyugodtabbak lehetnek az alternatív színházi előadások…”

  A magyar bíróság már kiengedte az olaszliszkai vádlottak egyikét, mert fiatalkorú, és csak két évig lehet előzetes letartóztatásban. Jövőre kiengedik a felnőtteket is, mert nyilván addigra sem fognak döntést hozni..:(

  Félreértés ne essék, nem a gárdákban látom a megoldást. De a gárdákat valamiféle lakossági igény hozza létre. (Meg a politika, de az más kérdés.)

 • Üdv! Először is szeretnék gratulálni az oldalatokhoz, nem vagyok zsidó de élvezetes olvasmány!

  Egy OFF kérdésem van, amit esetleg ajánlanék feszegetni az oldalon: Ti zsidók, hogy látjátok a nemzsidó magyarokat? Mint különálló tekintetek ránk (van egy oylan teóriám, hogy emiatt népszerű a szociológus végzettség a zsidók körében) vagy nem? Alapvetően, milyen érzés zsidónak lenni, magatokénak tudjátok a nemzeti ünnepeinket vagy nem igazán? (nem kötözködésből kérdezem, tényleg érdekel)

  Még egy ON: Ajánlom a Menyasszonytánc c musicalt megtekintésre és esetleg kritikára az oldalon, igencsak zsidó témát feszeget. (zsidó-nemzsidó együttélés és szerelem trianon után egy erdélyi faluban).

  Elnézést ha probléma az OFF, természetesen moderáljatok ki ha gond :)

 • Én pl próbáltam idén átérezni október 23-at, de nem ment könnyen. Üresek voltak az utcák, több volt a rendőr, mint a civil. A Felvonulási téren volt egy központi program, korabeli autók, divatbemutató, zenék az jópofa volt, de emberek alig voltak. Persze lehet a wellness szállóban is átérezni az ünnepet.
  Augusztus 20-t meg teljesen magaménak érzem, vízibemutató, légibemutató, kirakodóvásár, tűzijáték, mint egy feljavított május 1.
  A március 15. az amivel bírunk valamit kezdeni és tényleg olyan ünnep feelingje van.

 • Kedves Kapauu,

  elég érdekesek a kérdéseid, főleg azért, mert arról is elmondanak sokat, ahogy te mit gondolsz erről a kérdésről. Nyilván nem tudok minden zsidó nevében, de megpróbálok neked válaszolni.

  Az, hogy történetesen zsidó vagyok, azt nem foglalkozásként űzöm, nem hatja át minden gondolatomat, nem aszerint rendezem a tényeket. A zsidóságom akkor lesz érdekes számomra, ha az valamilyen szituációban jelentést kap, ezért felfigyelek rá. Mint a lélegzés. Az is megy folyamatosan, de nem figyeled végig. Zsidónak lenni alapvetően nem exotikus dolog, és a magam részéről azt tartanám kívánatos állapotnak, ha kívülről sem tekintene senki rám azért exotikusként, mert zsidó magyar vagyok.

  Vannak persze alapvetően a zsidó tapasztalatból levezethető jegyek, pl. hogy az új holokausztot kívánókat seggfejeknek tartom, de mivel sok nem zsidó is ezt gondolja róluk, ezért még ez sem biztos, hogy csak a zsidóságom miatt van így.

  A nem zsidó magyarokról nincs és nem is lehet tömbszerű, differenciálatlan véleményem, hiszen ők az óvoda- és iskolatársaim, a tanáraim, a rajongott együttesem tagjai, a legjobb barátaim, a családtagjaim, az első szerelmem, a főnökeim, a beosztottaim, a hülye és jó fej ügyfeleim. Szóval a túlnyomó többsége azoknak, akikkel életem során érintkezem.

  Persze rólunk, magyarokról – nem zsidókról és zsidókról együtt – gondolok sommás dolgokat, hogy hol basszuk el, nem csak egymással, hanem magunknak is együtt és külön-külön, de az már más tészta. :)

 • Kedves Kapauu,

  Ja, a nemzeti ünnepek?!

  Az átkosban, ahol nem volt jelen ez a zsidó dolog, semmi különbség nem volt az én és az osztálytársaim ünnepekhez való hozzáállása között. Kicsit untuk a kórust, a verseket meg a műsort, de alapvetően örültünk annak, hogy nincs tanítás. Aztán mire kezdett világos lenni, hogy melyik ünnepnek mi is a tartalma, jött a rendszerváltás, és az ünnepszortírozás.

  Mivel mi otthon mindig karácsonyoztunk, kicsit felkészületlenül ért, hogy ezt a szép családi ünnepet el akarják venni tőlünk, és kellett egy kis idő, amíg rájöttem, hogy csak vissza akarják kapni. Azóta is karácsonyozunk, de bennem már kevesebb a fa iránti lelkesedés, kicsit környezetidegennek érzem a nappaliban, de le vagyok szavazva. Viszont hanukázunk is.

  Ami pedig ma meg nemzeti ünnep címen, az kiábrándító. Azzal semmilyen szinten nem tudok azonosulni. Pl. az ’56-os forradalmat – még az itt-ott előtörő antiszemita indulatok ellenére is – nagyon vagány és jelentős dolognak tartom, olyannak, amivel a mai napig lehet azonosulni. De az október 23-ákat szeretem vidéki családi pihenésekkel összekötni.

 • Köszönöm a válaszokat :)

  A nemzeti ünnepekről: Azért kérdeztem igazából, mert én például csak most, hogy rátaláltam erre az oldalra ismerkedtem meg a zsidó ünnepekkel amik nektek meg ugye a hétköznapi valóságot jelentik és olyan furcsa gondolat volt, hogy akkor lehet hogy nekek meg a számomra fontos ünnepek ilyenek?

  tet: Azt mondod látszik, hogy mit gondolok a kérdésről? Igazából pont arra próbálok rájönni, hogy mit gondolok a kérdésről :) A családom nem antiszemita, viszont soha sem volt téma a zsidóság, ugyanez áll a baráti körömre is. A párom viszont, amikor megismertem igen erősen antiszemita volt és ez hozta be az életembe ezt a kérdést. Szerencsére sikerült belőle kinevelni (Örkény és Radnóti volt a kulcs) viszont én itt maradtam rengeteg új benyomással amivel nem tudok mit kezdeni. Pozitív kép él bennem ugyanis a zsidókról de sok esetben az is ugyanolyan egyszerű általánosítás mint ennek a negatív megfelelője, ezt próbálgatom csiszolgatni. Próbálom kideríteni miért van az, hogy tapasztalataim szerint a zsidóknak több az önbizalma mint a nemzsidóknak, innovatívabbak, sikeresebbek, stb. Tekintve, hogy a genetikában nem hiszek, úgy gondolom valahol a mentalitás lehet a kulcs… Vagy ezek is csak sztereotípiák, mégha pozitívak is?

 • Kedves Kapauu!
  Igen, ezek is sztereotípiák. Valamiből nyilván keletkeztek, leginkább a múltban -a XIX sz. végén szerintem-, de nem hiszem, hogy általában igazak lennének.

 • Sajnos itt csak Zsófi véleményeivel lehet egyetérteni! Betiltották a Gárdát! Nagy dolog, majd csinálják másképp (még előnyös is, mert nem lesznek szem előtt, ahol a Rendőrség kedvére fényképezhet, és azonosithatja Őket), én pl. fekete helyett kék lajbit hordanék, piros-fehér- zöld madarakkal, egyből megdicsőülnének. A birósági itéletre sajnos azt mondom, hogy ostoba, ugyanis nem old meg semmit, csak tovább szitja a helyzetet (ld.Kolompár nyilatkozat cigány-útról és átgázolásokról)
  Addig mig szeretett Rendőrségünk Vörös Őrséget játszik rendfenntartás helyett (50.000 fős Rendőrségünk van!!!), addig igény lesz ilyen szervezetekre, függetlenül attól, hogy milyen szinű a lajbi, és hogy ideológiailag tényleg néha borzalmas. Csak úgy megjegyzem, hogy van 80.000 (!) polgárőr is (szervezettebbek egy-egy településen mint a Gárda), csak nem bohóckodnak, de nagyon is tudják a ki-kicsodát, és ha ez a társaság egyszer istenigazából önállósitja magát, a Gárdát az érintettek vissza fogják sirni. Különösen Kolompár megnyilvánulásai után.
  Nem értem, hogy a Biróság miért nem hallgatta ki a Rendőrség vezetőit arról, hogy ki a felelős azért, hogy egész járásokat adtak át szabadrablásra. Mert a Gárda eszmét a Rendőrség tartja életben a semmittevésével.
  Ti többnyire Pesten laktok, igy nem tudjátok azt elképzelni, hogy éjszaka rottweiler alszik a hállószobátok előtt, a nagypapa kardja az ágy mellett, mobilon beállitva a riadóláncban hivandó szám, stb. Igazán nem egy örömteli állapot.Pedig még Bp. mellett is ez van! Akkor ne csodálkozzon senki, és különösen ne lázongjon, ha a falvak a lehetősegeiken belül védekeznek. Ha ez igy megy tovább, a Gárdától függetlenül is előbb-utóbb elszabadul a pokol. Ez nem szélsőjobb, vagy bal kérdés. Ja! A falu polgárai közt soknak a személyleirása igy szól: kreol bőrű, fekete haju és szemű. A rosszfiukat Ők utálják a legjobban, mert az Ő megitélésükre és becsületes egzisztenciájukra nagy veszélyt jelentenek.

 • zoli, azt a kitételt hallottad-e már, hogy a cigányság a zsidók biológiai fegyverei?
  Ez a lényeg. Konfliktusmentes társadalom nincs, egyszerűeknél (és az őket manipulálóknál) minden problémáért a zsidók lesznek a felelősek.
  Persze minnél több a konfliktus helyzet, annál több szavazatra számíthatnak, minnél rosszabb a gazdasági helyzet, annál több a konfliktus. Kevesebb pénz a Rendőrségre, Bíróságokra… Így nem műxik jól a jogállam.

 • Kedves Kapauu!

  Csak, hogy ne legyen véletlenül sem félreértés: nem utaltam olyasmire, hogy antiszemita lennél. Semmi ilyenre nem enged következtetni, amit írtál. Arra utaltam, hogy úgy látod, mintha a zsidók egy zárt csoport lenne, amely a magyar társadalomban zárványszerűen él. De a valóságban ez a túlnyomó többségnél nincs így. Ezért nem értelmezhető az a kérdés szerintem, hogy hogyan látják a magyar zsidók a nem zsidó magyarokat.

 • Kedves FriendlyFire! Ne vedd zokon amit mondok! Hülyeségekkel nem foglalkozom! Idióta minden társadalmi csoportban van, legyen keresztény, zsidó, cigány, szlovák, stb.stb. Ezekkel a megnyilatkozásokkal, amit idézel, nem lehet mit kezdeni, igy nem is kell! De!! Mint műszaki embert általában az ideológia mérsékelten érdekel, az a fő kérdés szerintem, hogy egy adott eseménysort, ilyen-olyan csoportok erősödését mi okozza, van-e tömegbázis, és ha van miért. (Hitler is egy szánalmas bohóc volt addig, mig a kommunisták nem gondoskodtak arról, hogy megerősödjön, őket ugyanis a lakosság még a náciknál is jobban útálta a kritikus pillanatban) Ha tudod a MIÉRT-et, már tudod is, hogy lehet szétverni az ilyen mozgalamakat (megszünteted az okot). Ha pl. ebben az országban nem csak az Alkotmány szerint lenne rendőrség, akkor nem lenne Gárda sem.
  Ha a rendőrség (kis betűvel, mint nemecsek) végre elvégezné azt, amiért fizetjük, és közbiztonságot teremtene (neagyisten azt fenn is tartaná) a rebisz, meg a hasonszőrű jól képzett alakulatok nem Bp.-n (jobb esetben)üldögélnének, hanem ott járőröznének pl. éjszaka, ahol nagy a baj, a Gárda, meg a hasonló gittegyletek úgy eltünnének, hogy nyomuk sem maradna. Ugyanis megszünne a bázisuk.

 • Szerintem ebben a helyzetben az első számű felelős a kormány. A radikalizmus mindig akkor erősödik meg egy országban,ha az emberek elégedetlenek,gyors megoldást várnak a problémáikra.A rendőrség nem önkényes célokra való,nem pénzbehajtásra(újabban már azért is megbüntetnek,ha rossz a fék a biciklimen),hanem hogy gondoskodjanak a közbiztonságról,az embereknek ne kelljen rettegni,és valódi funkciójukat lássák el.Hát ez nálunk nem igazán így működik…
  Az,hogy a rendőrség,mint fegyveres erő létszáma egyre növekszik,(bár kis túlzással),de kezd egy totalitárius államra emlékeztetni,mert a kormány egyértelműen a saját céljaira használja fel. Benyomtak a széljobbra egykét idióta provokátort,akik mindig csinálják a műbalhékat,közszereplő bohócokat gyártanak belőlük,addig se figyel a nép az ország valós gondjaira… Tipikus “oszd meg és uralkodj” taktika! Amúgy,bocs,hogy politikai dolgokra tereltem a szót,tudom,hogy ez itt nem szokás,csak én ebben látom a problémák gyökerét.

 • Kedves freak!

  Amikor rendszert váltottunk, akkor nyugati, transzatlanti értékrendhez csatlakoztunk, mert Európa is ezt az értékrendet követi.
  Sajnos így teljesen természetes, hogy az ország fel lett osztva (a kereslet-kínálat elve szerint a piacgazdaság logikája folytán) értékesebb és leszakadó területekre. Ez így van az USÁ-ban és Ausztráliában is. Ez egy folyamat.

 • Kedves FriendlyFire! Hát hozzászólásod furcsa! Leszakadó területek? Pl. Budapest közepe? (ld. amerikai lány story, hogy csak egy frisset mindjak) Esetleg sétálj egyet a VI. VII,VIII. kerület bizonyos részein este. Látogass ki az amugy flancos Buda környéki településekre, és érdeklődj egy kicsit. Vajon kis falvak miért vannak bekamerázva, beleértve a rendszámfelismerő rendszert is? Ha este sötétedés után kiszállsz a kocsiból, vajon miért rohamoznak meg négyen-öten akkora kutyákkal, hogy olyat még nem láttál? (nem kifosztani akarnak, ők a Polgárőrség) Ez nem Szabolcs, vagy Borsod, hanem Mo. legfejlettebb (terminológiád szerint: értékesebb) része! Itt is ez megy! Szerinted a “leszakadó területek” lakosságát oda kell dobni,mint “hulladékot”? Nem is értem a logikádat.

 • Kapauu: az önbizalom, az innováció, a siker a realitásérzéktől függ, nem a zsidóságtól. A szórás nagy, az ilyen tulajdonságokkal rendelkezők könnyebben szembetűnnek. A béna, szerencsétlen, csöppet sem föltűnő vagy csak jelentéktelen zsidókról – az arányok szerintem ugyanolyanok, mint bármely más csoport esetében – esetleg eszedbe sem jut, hogy zsidók. (Én sem arra célzok, hogy veled valami nem lenne rendben, egyszerűen ilyen a sztereotípiák működése, és érdemes tisztában lenni ezzel.)

 • Kedves zoli!
  Ha az USÁ-ban megszűnik a gettobűnözés (akár New York-ban) és Ausztráliában integrálják a cigányszerű őslakókat, akkor nálunk sem lesz ilyen probléma.
  Én ennek nem örülök, csak tudomásul veszem, hogy ilyen a világ.

 • Kedves Zoli,

  sok mindenben értem az indulataidat, de mint megoldásokra kihegyezett műszaki embert kérdezlek: szerinted a Magyar Gárda bármilyen szinten alternatívát jelent a rendőrséggel szemben? Vagy kipótol bármit annak hiányosságaiból? Hozzájárul a közbiztonság javulásához valamivel is? Nem éppen kontraproduktív ebből a szempontból?

  Én azt látom, hogy semmire nem hoz megoldást, legfeljebb egyfajta – jellemzően differenciálatlan cigányellenes – frusztrációnak ad levezetési lehetőséget. De egy kiadós, szúrós szemű masírozás és árpádlengetés másnapján semmi érdemleges változást nem hagy maga után, csak a frusztráció újabb forrását jelenti.

  És most nem olvasok vissza, hogy miért erről offolunk a szombat-blog postban :)

 • Azt hiszem, kb. 10 évvel ezelőtt olvastam, hogy az IMF egy konferenciát rendezett Magyarországon, melyen megállapították, hogy Mo-n kb. 7 millió embernek kellene élnie.

  Teljesen igazuk van. Magyarország éppen most csatlakozik ehhez a trendhez. Van néhány incidens, de összességében véve jól döcög a szekér.

 • Gárda, és az ő állítólagos társadalmi igény szülte volta (zsófi+zoli+et al): Szerintem hatalmas hiba összekapcsolni két létező jelenséget, a valódi társadalmi igényt az élet-és vagyonvédelemre és a rendőrség fogyatékosságát e téren, valamint a gárda nevű rémisztő viccgittegyletet. A g. ugyanis soha senki uborkáját, tyúkólját, családi házát nem védte meg, és nem is állt szándékában.
  Ez olyan, mint a szept.11-ét összekapcsolni a harmadik/negyedik világ szegényedésével és az USA/nemzetközi pénzvilág/kapitalizmus ebben játszott szerepével. Ez utóbbi jelenség igaz is lehet és mélyen reflektálni is kell rá, de ha dúsgazdag olajmilliomosok öngyilkos terroristákat képeznek, annak koze sincs ehhez, és _az_ezen_nem_segít.

  Szóval létezik a lakossági igény, de a g-t nem az hozta létre!! Csak esetleg pár falusival elhitetik, hogy meg tudják/akarják védeni őket, pedig nem és nem.
  Mert jól mondták, akik, hogy arra a Polgárőrség szolgál.

  Konzervatórium: zsófi, sztem érdemes visszanézned rá, sokat változott az utóbbi időben. Én nyárfelé lemondtam róla, leegyszerűsített “bal-jobb” (mennek a majmok…) világképben születő írások, és még primitívebb kommentek… De sztem most meglepően komplexen látja a világot.
  MG, pont ezekkel nem tudok mit kezdeni: “balra húz”. És? Mintha ezzel bármit is mondtál volna, hogy jó-e vagy rossz. A szélsőjobb egyébként (a nemzeti-nem véletlenül- szocializmustól kezdve Mussoliniékig, a jelenlegi antikapitalista miépünkig egyébként srévizavi (szélső)balos nézeteket vall kulcskérdésekben.

  Érdekes a diskurzus, van véleménykülönbség, de normális!
  tet & kapauu, élvezem a beszélgetéseteket… de jó.

 • ani elmondta, amit gondolok. köszönöm.

 • Még annyi, hogy a gárdát a növekvő bűnözés hozta létre?
  A gárda tagjai között messze, messze felülreprezentáltak a büntetett előéletűek…
  Ez a történet másról szól.

 • Sanyi: Szilágyi Mihályra gondoltál. Mátyást a Rákos mezején (egyes források szerint a Duna jegén) választotta királlyá a nemesi országgyűlés. Akkoriban a politikai jogok a nemeseket illették, aztán a kiegyezéssel terjesztették ki elvileg mindenkire (nem tökéletesen; cenzus továbbra is létezett). A zsidó emancipációról is 1868-ban hoztak törvényt, a zsidóság akkor jutott általánosan politikai jogokhoz és lett elismert felekezet. Nem hiszem, hogy racionális 1458-on számonkérni a mai választójogot…

  Ani: a “balra húz” alatt kormánypárti/ellenzékellenes értendő. Könyveket lehetne teleírni azzal, hogy nálunk mennyire nem bal a bal és nem jobb a jobb (elég csak a Fidesz masszív osztogatós retorikákára gondolni, vagy a kormány neokonzervatív privatizáló, egészségügyet is eladni akaró attitűdjére. Szerintem ez a kormány a lehető legrosszabb, ami az országnak juthat, tehát aki támogatja, azzal szemben állok.

  Az Index-cikkben elég ijesztő indoklás van a gárdafelosztlatással kapcsolatosan. Az olyasféle szöveg, hogy “akkor is félelmet keltő, ha nem ez a szándékuk”, nagyon veszélyes. Ez a logika elvezethet oda, hogy egy hegyomlásnyi, Lombroso-képű embert majd nem lesz szabad kiengedni az utcára, hiába a legjámborabb, hiszen akaratán kívül is félelmet kelt… Pontosan emiatt lőtte ki az AB a gyűlölettörvényt, mert az efféle túl szubjektív, és rendkívül könnyű vele visszaélni. Elvégre mondhatom, hogy félek, aztán cáfolja meg, aki tudja… Ténylegesen veszélyes jogsértést a Gárda nem követett el, és ilyet nem is bizonyítottak (ízléstelenséget annál többet – gondolok itt Solymosi Eszter sírjának koszorúzására, amiben nem a koszorúzás a baj, mert bárki bármilyen sírnál emlékezhet, hanem az, amit nem mondtak ki, de hozzágondoltak).

  Ezzel a logikával azonnal fel kellene oszlatni az OCÖ-t is: vezetői büntetett előéletűek, emellett büntetőeljárás is folyik ellenük, továbbá nyíltan fenyegetőztek már többször.

 • Miből tűnt Neked úgy, hogy a K a kormányt támogatja?
  Én nem hinném ezt, és őszintén szólva kizártnak tartom, de érdekel, Neked miből tűnik így.
  Ami én szeretnék, és amit a K-ban is időnként látok, az az ügyalapú politizálás. Konkrét ügyekről mondani véleményt, nem pedig pártokhoz csatlakozni ánblokk. A vélemény pedig hol A, hol B párt véleményével eshet egybe.

 • A Konzervatórium nem konzervatív – mondja Molnárgörény. Mert, ugye, Ő Tudja, Ki A Konzervatív És Ki Nem. Ez a gnosztikus kezdőpozíció aztán marhára konzervatív, ugye! MG lényeglátó, mint azt korábban megtudtuk. Ugyanolyan Lényeglátó, mint akik aurákat, csakrákat, meg egyéb izéket látnak. Mármost hogy a Bogár László-imádatban, meg ebben a romantikus antikappancs ködevésben mi a fene konzervatív, azt nehezen tudom megfejteni, de mindegy (a szabadkirályválasztással vegyített demokráciára már inkább ki se térek). Ez a racionalista-libsi diskurzus színe-java, amikor szektákat különítenek el, meg “tisztázóvitáznak”.
  Köhköh.

 • Hát, ha a konzervatórium nem köhögne annyira (állandóan lefagyasztja a Firefoxot), akkor linkelnék nektek ezt-azt, hogy mire gondolok.
  Gabrilo, bármely furcsa, de mintha régebben te se határolódtál el a monarchista szemlélettől. Azt pedig igazán nem értem, hogy miért ne lehetne a magyar király esetleg magyar. A Habsburgokat nem kérem vissza, legfeljebb a kiegyezéses Monarchiával együtt… Azt ne mondd, hogy te se tudod, mi a szabad királyválasztás, mert Sanyinak ez nem szakmája, de neked érintőleg igen. Továbbá: én nem imádom Bogár Lászlót (nem is igen foglalkozom vele), csak megvédtem, amikor egy cikkét alaptalanul és nem túl racionálisan, épp kinyilatkoztatás-alapon támadtad.
  Ani: aki ma magát konzervatívnak tartja, ebben a helyzetben minden politikai megnyilvánulása kormányellenes kell legyen. Merthogy nagyobb bajt nehezen tudok elképzelni ennél a kormánynál. A száz ember által ismert nevű, de ilyen körökben divatos “gondolkodók” magvas kinyilatkoztatásai (ja, ők ugyanolyan ikonok ám ott, mint amilyen Bogár László másoknak) fölötti fingfűrészelés azt a látszatot kelti, hogy vannak “konzervatív gondolkodók”, akik szerint nincs különösebb aktuálpolitikai gond, így aztán ráérnek elméleteket boncolgatni.

 • Gabrilo, te ma nagyon formában vagy! Kösz, már azt hittem, hogy a reggel óta tartó kutyaszarkedvemmel együtt kell ágyba bújnom. Most viszont jólesően kuncogok a dumádon! És, még az is lehet, hogy a kedvemet is lecserélem! :)))

 • Én sajnálom, mert semmit de semmit nem tudtam meg Molnárgörénytől, hogy mi alapján gondolja, hogy a Konzervatórium támogatja a kormányt.
  :-(
  Konkrétumokat léccilécci! Lehetőleg linkkel, hogy ne kelljen keresgélnem. Ki, mikor, hol.

 • Amúgy a Gárda témáról még annyit, hogy nem a Mozgalmat tiltották be, hanem az Egyesületet, pontosabban megszüntették, de egy hét múlva simán létrehozhatnak három másik egyesületet amúgy, kicsit más névvel. A Mozgalom meg önjáró, úgyhogy bárki masírozhat feketében, ha olyanja van.
  FriendyFire a problémára való megoldásod (le van szarva, mindenhol van getto) kissé érzéketlen. Főleg, ha az a gettó egyre terjed valóban. Mert egyszer elér a te házadhoz is…

  Na mindegy, nem karácsonyi hangulathoz illő ez a kommentelgetés. (Nincs is karácsonyi hangulatom még.)

  A Konzervatóriumon egy antifeminista cikket olvastam, amitől a hajam égnek állt… :) (pedig nem vagyok feminista)

 • MG! Tényleg a Szilágyi Misi! És tudom hogy mikor kaptunk választójogot. És még azt is hogy miért (h. tudniilik meglegyen a magyar többség az a országban ugyibár… a svábok ha jól tudom dettó akkor és ezért…). De tényleg komolyan hogy képzeled el a királyválasztást. És mi köze van ennek a Szombat blogjához? :-)))

 • Rossz közérzet a kultúrában…
  Azt mondja Márai a naplójában, hogy 40 felett mindenkinek be kéne lépnie egy pártba, mert olyan jólesik gyűlőlni valakit.
  Én a jelen helyzetet azért látom katasztrofálisnak, mert a történelmi keresztény egyházak a szeretet Evangéliuma helyett a sátáni gyűlőlködés hírdetői lettek a szószékről, ezzel vallásukat ideológiává züllesztették, mindezt OVI földi királyságának eljöveteléért, a több konc reményében…
  “Boldogok a békességteremtők, mert ővék az Isten Országa”

 • “mert a történelmi keresztény egyházak a szeretet Evangéliuma helyett a sátáni gyűlőlködés hírdetői lettek a szószékről,”

  Csúnya általánosítás. A történelmi keresztények között is sokféle irányzat található. O.V.-tól meg nem kell féltened az országot, pl. sok zsidó inkább bizík benne, mint a pojácában. Én nem vagyok egy Orbán fan, sok minden nem tetszik benne, de őt beállítani fősátánnak nevetséges. :-(

 • Kedves zsófi!

  Nem vagyok érzéketlen. Csak nagyon ne legyenek illúzióink.
  A problémára való megoldásom (bár nem hiszek a probléma mentes társadalomban) a következő:
  Legyen támogatott értékrend, ezt az állami erőszakszervek védjék.
  A Szabad Világ ne a mindent szabad világ legyen.
  A mindent szabad piacgazdaság sem jött be, a piac valahogy mégsem szabályoz olyan frankón mindent. A joggal is ez a helyzet, nem lehet abban bízni, hogy a független bíróság majd igazságot tesz. Csak elméletileg van így.
  A világ vallások értékrendje alapul szolgálhatna a társadalomnak, ezeknek az alapértékek támadása, gyengítése káoszhoz. pusztuláshoz vezet. meg kell fogalmazni ezeket az értékeket, nem helyes, hogy emberi jogokra hívatkozva a bűnözők több jogot élveznek, mint a jogkövető állampolgárok, természetes az emberi méltóságot tisztelni kell (ez minden vallás alapüzenete), de ezzel ne lehessen visszaélni.
  A fékek és egyensúlyok rendszere kellene, de mivel, mint említettem ez sehol sem működik igazán, nem vagyok túl bizakodó! :-)

 • nem vagyok túl bizakodó! :-(

  De azért optimista! :-)

 • Pálya széléről kiabáló paprikajancsi

  MG: Nem csak Mátyás, hanem egy sor másik magyar király is választott volt, nem feltétlenül túl hatékony figurák, pl. I. Ulászló, II. Ulászló, Szapolyai János, I. Ferdinánd is -szóval a király uralkodásának minőségére sajnos nem garancia a megválasztása sem (persze tökéletes kormányforma nincs).
  A Konzi meg sajnos egyszerűen olvashatatlan, nem attól, hogy jobbra vagy balra húz (szvsz ez a leglényegtelenebb szempont), hanem pontosan az a fajta ellenszenves, beképzelt nagyfene értelmiségi küldetéstudat, klikkesedés, öncélú kultúrharc és szellemi gőg árad belőle, amit gabrilo kérlelhetetlen iróniával lefestett itt, csak úgy látszik, a saját blogját nem olvassa. Kemény munkával érték el, hogy unalmasabb, dogmatikusabb és semmitmondóbb legyen, mint a 168 óra vagy a Hírszerző, pedig az nagy szó.

 • Kedves FriendlyFire,
  Nem olvastál figyelmesen!
  A keresztényekkel semmi bajom, hanem az igehirdetőket, akik a szószékről Isten Országa helyett OVI királyságát és az ellenség (baloldal, zsidók, buzik, liberálisok stb.) gyűlöletét hirdetik, neveztem sátáni figuráknak. A történelmi egyházak nem mertek szembenézni saját sötét múltjukkal (háború, kommunizmus, ügynökök stb.) ezért megújulásra képtelenek, a másikra mutogatnak, miközben politikai csatározásokkal és pénzszerzéssel vannak elfoglalva.
  OVI-tól nem féltem az országot, ez persze nem azt jelenti, hogy a másik tábor híve lennék, itt állok egy szál magamban a kettő közt félúton.

 • Zsófi, hol van az az antfeminista cikk a konzin?
  Nem találom.
  Égnek akarom állítani a hajam:)

 • Kedves FriendlyFire,
  Zsófinak írt leveleddel egyetértek, én tömören így fogalmaznék a héber klasszikusok után szabadon…
  Három dolgon nyugszik a világ: Igazság, jog és béke.
  Sabat Shalom mindenkinek!

 • Oravecz Éva Csilla mancsos cikkére gondolhat Zsófi, amit valóban lejött a Konzin is – utánközlésként.

 • Köszi, megnézem. Én sem vagyok feminista,(talán egy picikét csak).

 • Dorka, kellett ez neked, így az ünnepek közeledtével?:)

  Szabolcs, nem is csak utánközlésként jött le, hanem Astarte nicknévvel linkelte be saját magát(!!) az “újságírónőcske”, aki amúgy egy ezoterikus maca, (még jobban mint én:), illatterápiákról és karmikus kapcsolatokról szokott írogatni a Maximában pl. Egy ilyen figurát alapból halálra cikizne a Konzi, őt mégis boldogan keblükre ölelték a szerzők, merthogy fikázza a feminizmust és még nő is, hurrá! Csillácskánk a Mancsos cikk óta (2005) kb. ebből él, “a nő, aki beszólt a feministáknak”, már könyvet is írt a témáról. Nem olvastam valamiért.

  Amúgy a gond nem azzal van, hogy feminista vagy antifeminista, (amiket ír, arról még akár vitázni is lehetne kúltúrált keretek között), hanem hogy “övön alul támad”, szexuális témában alázza a nőket, nő létére. Nagyon gáz.

 • FriendlyFire.

  Amit írsz, azzal nagyjából egyetértek.
  A jogalkotás kezdhetné amúgy azzal, hogy jogerőre emelik az önvédelmet. Jelen pillanatban ugyanis Magyarországon egy megtámadottnak kevesebb jogai vannak, mint a támadójának.
  :(

  De legyünk optimisták tényleg!:)

 • “És mi köze van ennek a Szombat blogjához?”
  :):)
  Nem sok kommentnek van itt köze a Szombat blogjához, a szétoffolás mintapéldája ez a post. (Ebben a tevékenységben én élenjárok amúgy…) De szerintem szórakoztató.
  Shadai szabin van?:)

  Amúgy kéne időnként egy ilyen post, “na most akkor beszélgessünk arról, ami eszetekbe jut”!
  :D

 • “itt állok egy szál magamban a kettő közt félúton.”

  és persze két – egy jobb és egy bal – lábon ! ::))))

 • MG,

  Én továbbra is monarchista vagyok, csak épp a szabad-királyválasztós demokratikus elhajláson röhögök nagyokat. Te jobb híján egy olyan arc mellé állsz rendre, aki történeti és politikai értelemben is imposztor volt (Horthy), valamint egy nyilatkozat forradalmi értelmezését adtad meg ehhez alapul.

  Oszt nem tudom, hogy az hogy valakik “száz ember által ismertek” mit kisebbít a teljesítményükön? Mégis csak demokrata vagyol:((( Britney Spearst meg még Bogár L-nél is többen ismerik, oszt mégsem hozzá fordulunk tanácshoz. És valószínű, hogy Torót vagy Budit jobban ismerik mint Balázs Zoltánt, nade khm… kérem… és ne gyere nekem azzal, hogy azok legalább “csinálnak” valamit a “fingfűrészelés” helyett, mert az nem “csinálás”. (És tényleg MG, nemzetiszocialista programozók megmondóemberének lenni azóta sem “fingfűrészelés”?)
  Persze tudom, szakterületeden kívül is adjunktus vagyol. Úgy általában mindenben, ugye.

  De én vagyok a hülye, kár volt ezt a kört újrakezdenem, mert minek. Inkább csak arra volt jó, hogy eszembe juttassa, hogy egy szép napon kimerítően megírjam a radiszadi mentalitástörténetét.
  Adieu.

 • Breaking news, és ON:

  Találtam a Szombat-blogon egy érdekes bejegyzést, furcsa vitával. Gadó János azt vitatja, hogy Gyurcsány nem csalta el a 2006-os választásokat, merthogy csak a félreszámlálás, stb. a csalás, a kampányhazugság meg nem az.

  Erre én szépen felsoroltam, hogy az őszödi beismerés után már látható, hogy ez nem sima túlígérés volt, hanem szándékos átverés (pl. adócsökkentési ütemtervet tettek előtte törvénytervezetbe, hogy aztán azonnal elfelejtsék és az ígért irányvonallal homlokegyenest szembeforduljanak). Vagyis: hogy ez bizony csalás, mert nem szimpla felelőteln ígérgetést, hanem előre megfontolt félrevezetést követtek el, így csaltak ki szavazatokat.

  Kíváncsi voltam, mit válaszol Gadó. A könnyebb utat választotta: a komment eltűnt (nem volt benne semmilyen durvaság, természetesen), és amikor rákérdeztem volna, miért, a következő ablak jelent meg: “ebbe a blogba jelenleg nincs jogod kommentezni”.

  No comment (a szó szoros és átvitt értelmében is). Érvekkel tehát nem szívesen foglalkoznak?! Kár volt reklámozni ezt a blogot, nem tisztességesek – legalábbis Gadó János nem volt az.

  Csak tudnám, hogy az ilyen jelenségek láttán hogyan magyarázzam tovább a BGY-csapatnak, hogy a zsidók nem is olyanok, nem is azok, és igazán… Meg hogy főleg miért tegyem?
  http://www.bombagyar.hu/index.php?post=1705

 • MG, ne haragudj, de amit most te csinálsz azt érzelmi zsarolásnak hívják. Tavaly is ebből voltak a konfliktusaink: nem vagyunk “mi”, nem vagyunk egy homogén massza, amit intellektuálisan vagy morálisan egy blokkban kéne kezelned. Az az érzésem gyakran, hogy úgy tekintsz a JP-re, mintha egyfajta zsidó protokoll-főnökség lennénk. Épp azt az “elhatárolósdit” kéred számon, amitől (amúgy jogosan) herótod van, mint jobboldali.

  “Öntől is el vagyok határolódva, meg öntől is, mint látja. Ugyanis ön ön, én meg én vagyok.”

  ps: a kitiltásósdi nem zsidó vircsaft, ezt te is jól tudod. Legutóbb épp a bombagyár tiltott ki egy saját szerzőt (!) a kurucinfó alattomos inszinuációja nyomán. Te pedig valószínűleg rekorder vagy a hazai blogoszférában a kitiltásokból – és messze nem csupán zsidóktól sikerült begyűjtened ezeket a trófeákat. ;]

 • Szerintem nem érzelmi zsarolás; továbbá a JP már visszavont kitiltása és a Konzervatórium (soha visszavonni nem kért, az nem nekem való hely – és ott se volt racionális oka, akkor még Gabrilo is emellett állt ki) hasonló aktusa az miért rekord? Bluebunny ügyéről nem tudok, nem tudom, hogy kilépett vagy kidobták, de ha érdekel, megkérdezem; nekem semmi bajom nem volt vele személy szerint (a Kuruc meg ocsmány volt, akár igaz amit írtak, akár nem, ezt se tudom).

  Nem gondolnám, hogy az ellenséged vagy épp a zsidók/zsidóság ellensége volnék. Úgy tartom, hogy erre már Te is rájöttél. A barátja/juk sem, ezt túlzás lenne állítani, de az is túlzás, hogy itt (egyeseknek, akiket tényleg nem bátorítasz, meg más se) szélsőjobb f. vagyok, ott meg zsidóbérenc f. Egyszerűen azért, mert megpróbálok békíteni, főleg észérvekkel és úgy, hogy egyik társaság se kényszerüljön önfeladásra – mert az sehová se vezetne.

  Nem kértem elhatárolódást, félreértettél. Annyit kívántam megjegyezni, hogy EZ NEM MÓDSZER. A túloldalon sem. Teljesen egyetértek azzal, ha valakit kidobtok azért, mert bekáromkodik ide egyet – ez a Ti portálotok, és eldönthetitek, mit tűrtök el.

  A “fogd be a pofád” egyik oldalon se megoldás. Sejtheted, hogy semmi olyat nem írtam, amiben egy fél centi durvaság lett volna – sőt, kifejezetten jogi jellegűre sikeredett a hozzászólás. Semmiféle reakciót vagy közbenjárást nem kérek, ugyanis nekem is van némi önbecsülésem, és ahol abszolút méltatlanul ezt teszik, oda nem is akarok menni. Csak azért szóltam, hogy jelezzem: ott sincs minden rendben.

  Félig off: holnapután leszel? Ha igen, mikor? Emailben is jöhet. Ha a hegy nem megy…

 • Göri,

  van egy régi sérelmem. ’82-ben visszavittem a strandos büfésnek a kiürült meggymárkás üvegemet a betétdíjért. Ő elvette, majd kérte a blokkot, hogy tényleg nála vettem az üveget. Amikor mondtam neki, hogy azt már rég kidobtam, azt válaszolta, hogy akkor nem tudja odaadni a betétdíjat. És persze az üveget sem adta vissza, betette a rekeszbe. Nyilvánvalóan átvert, hiszen a felnőttek sörösüvegeiért bármiféle bizonylat nélkül adta a vissza a betétdíjakat.

  A mai napig nem tudom, hogy ilyen jelenségek láttán hogyan tudom megvédeni nem zsidó honfitársaimat a zsidóviláguralmi összeesküvés gyarmatosítási és felvásárlási főosztályának rabbitanácsában? Meg, hogy miért is tegyem?

 • Naaaaa, tet, azért ez most kapu mellé ment. Nem írtál a gonosz büfés orrméretéről-alakjáról, és arról se, hogy a nyakában lógó vaskos aranyláncon milyen medál volt, kereszt avagy Dávid-csillag?…
  Pont engem izélgetsz az összeesküvéssel? Nem kéne… Még az egymással harcolósabb korszakunkban posztolta ki itt Shadai azt, amit erről írtam, szépen elmagyarázva, hogy miért marhaság.
  De ha már bent vagy a rabbitanácsban – lécci árulj el valamit a pontos irányzati összetételről! Hány Chabados, hány neológ, maszortis, stb. van, és hogy sikerült az arányokat rögzíteni? Jól jönne a szélséjobb összefogásához a módszer!:-)

  Boldog idők, amikor még volt meggymárkás üveg… Akkor voltam én is fiatal, a rosseb enné meg a könyörtelen időt…

 • “Hány Chabados, hány neológ, maszortis, stb. van, és hogy sikerült az arányokat rögzíteni? Jól jönne a szélsőjobb összefogásához a módszer!:-)”

  Nincsenek az “arányok rögzítve”, ilyet amúgy a libanoni alkotmány csinál. ;]

  Ami rögzítve van törvény által, az a mazsihisz hegemóniája, ők amúgy “neológok”. Övék a vár, többieké a lekvár. A többiek pályázhatnak a mazsihisznez (ha nem szólnak be nekik, akkor akár kaphatnak is ezt, azt), ha egyház státuszuk van, akkor gyűjthetnek 1% SZJA felajánlásokat, ugyanezt megtehetik egyesületként is. Az egyházakon kívül léteznek nem vallási alapon szerveződő zsidó szervezetek is, ilyen pl. a JOINT (róluk itt: http://jdc.org) vagy a SZOCHNUT (http://www.szochnut.hu – hozzájuk köthető lényegében ez a hősök-teri hanuka rekordkísérlet).

 • Ezt a ki képviseli a zsidókat? kérdést magyarázzátok már el! Ugye egyetértünk abban, hogy a zsidó vallás tagjai pont úgy a “Történelmi egyházak” kategóriájába tartoznak mint pl. a katolikusok. Ez tökéletesen rendben is van, és nyilvánvaló, hogy ebből a kategóriából egyetlen zsidó felekezetet(?) sem lehet kirekeszteni.
  Akkor most képzeljétek el a “Történelmi egyházak” felállását, ugy, hogy ezen belül mondjuk 8 (ez jutott eszembe) zsidó irányzat önállóan szerepel, melyből úgy 7-nek nem tetszik pl. a pénzelosztás, és az egész világ az antiszemita magyarokról hallhat hireket, akik igazságtalanul osztják el a pénzeket, kedvezve a “magyarbérenc” zsidóknak. Természetesen a felállás havonta változna.
  Szerintem ennek a kérdésnek a kezelését nem szabadna “külsősökre” bizni, mert abból csak botrány lenne (én biztos nem mennék bele ilyenbe). Ezt a vallásos zsidóságnak házon belül kellene rendeznie.
  Ha hülyeséget irtam, bocs, de kivülről kicsit furcsa az egész, valahogy olyan, mintha a katolikusokon belül a Bencések, Pálosok, Ferencesek, stb. marnák egymást.

 • “valahogy olyan, mintha a katolikusokon belül a Bencések, Pálosok, Ferencesek, stb. marnák egymást.”

  Nem, inkább olyan, mintha csak a katkókat ismerné el az állam tárgyalófélnek, a protikat és a többieket meg nem, illetve a katkókat tenné meg “keresztény ernyőszervezetnek”.

 • És szerinted mi lenne a megoldás?

 • Szerintem nincs szükség efféle ernyőszervezetekre, különösen úgy, hogy valójában nem is “ernyő”, azaz nem biztosítanak tagságot és reprezentációt mindenkinek (pl. a reformzsidóságot nem fogadta be a mazsihisz a hitközségek közé).

 • Még mindig nem értem! Biztos bennem van a hiba! Azt értem, hogy minden zsidó hitközség, irányzat csinál amit akar, de a zsidóság nevében ki tárgyalna pl. a kormánnyal. A katolikusok hiererchikus felépitése miatt a helyzet egyszerű: az Esztergomi Érsek megmondja!
  A zsidóknál minden szervezet, hitközség külön-külön? El tudod képzelni, hogy ez működik, pláne botrányok nélkül? Fel nem tudom fogni, hogy a kifelé homogénnek tünő zsidóság egymással képtelen megegyezni! Vagy ez a XVI.-XVII.szd.-i keresztény vallásháborúk mintájára (szolidabb eszközökkel) fog lefolyni?

 • Shadai: az nem ernyőszervezet, amelyet nem az ernyő tulajdonosa (vagyis a magyar zsidóság) “nyitott ki”, márpedig a Mazsihisz esetében így történt.
  Az általam javasolt kisebbségi státusnak többek között ez a legnagyobb előnye: államilag szervezett demokratikus választáson kaphatna a zsidóság tényleges legitimitású képviseletet. A Mazsihiszt nem választották meg a zsidók soha. Így aztán a Mazsihisz megteheti, hogy egyes irányzatokat kvázi kitagad a zsidóságból.

  Zoli, a “két zsidó három vélemény” az nem éppen túlzás – sőt. A “két zsidó öt vélemény” talán jobban megközelítené a dolgot. Többek között ezért igazi baromság a nemzetközi zsidó összeesküvés elmélete: mert egy Chabados és egy Szim Shalomos zsidó hát finoman fogalmazva nem éppen egymás kedves barátai. De számos olyan zsidó szekta is van, amely pl. nem ismeri el Izrael államot (Izraelben is működik ilyen – és az állam, ahelyett, hogy szétzavarná, megadja tagjainak a katonai sorkötelesség-mentességet…). A kifelé homogenitás a külső támadások ellen természetes; de ha varázsütésre az antiszemitizmus egésze eltűnne, nem tudom, hogy jönne ki egymással a sok zsidó irányzat.

 • MG,

  Azt a véleményemet tartom.

 • sztem jó hogy van szombatblog, főleg JP-s átfedéssel is. Nagyszüleim járatták a lapot és jó tudni, hogy én betehettem az rss-be. Amúgy ha lehet reklamálni itt, nem a tartalom kárára de hiányoznak onnan a képek a posztokhoz. meg majd kommentek de az idővel úgyis lesz bőven ;]

 • Gabrilo: már túl sokféle véleményed volt ahhoz (akár Horthyról, akár rólam) hogy különösebben foglalkoztasson az éppen aktuális.

 • MG,

  nyugodtan keresd vissza, Horthyról mindig ugyanez volt a véleményem. Ez van. Arról nem tehetek, hogy rajtad erőt vett megint a radiszadi mentalitás.

 • mi az a radiszadi?

 • Hol van Charlie?
  :o(

 • olyan messze? :o((

 • ihtyiandr: radiszadi=radikális szadeszes

 • Nem pörög igazán.

Comments are currently closed.