Közhírré téteteik (kisbíró dobol)

Közhirré tétetik (kisbíró dobol)

(kisbíró, 60-as évek filmhiradó saugeenexpo narrátor-hangon konferál)

“A világ legnagyobb élő zsidó karácsonyfáját kísérlik meg felállítani (szakszóval: erektálni)lánglelkű fiatalok, a hatodik kerületi Sirály Közösségi Szórakoztató Központban, az eseményen a hírek szerint nem képviselteti magát senki olyan, akiket ilyenkor szokás ideírni, hogy képviselteti magát. Nem lesznek gój motorosok, rabbik, újságírók, televíziók, köztársosági elnök, a Miniszterelnök feleségébe csimpaszkodva, az ellenzék azon vezetői, akik azt gondolják, hogy azért muszáj ilyen rendezvényekre is járni, nehogy még azt gondolják, hogy… és remélhetőleg emiatt az index és a blikk sem, akik csak arra hajtanak, kiket vágnak éppen pofán. De Ti gyertek, ha gondoljátok.”
(nép közül néhányan: blaszfémia, piha, canada-goose-outlet-online sale okostojás, pfuj)

Szóval:
Akik nem otthon Karácsonyoznak, azok 24-én a Sirályba jönnek Zu sammen-re
(“Kárpát Kánaán, Pannon Babilon, Lerogy a gyepre mint a Puskás stadion”)-

Majd 25-én nagy boldogan rohannak a Gödörbe, mert jól tudják, hogy ott lesz a Chalaban és Ágoston Béláék mellett a palesztizraeli Boogie Balagan, akik először lépnek székesfővárosunk nemzeti gödrének színpadára –(műsorukban lesz: sanzon, rai, hora, psychobilly,szirtaki,etc).
Itt hallgathatod.
(Id el Adha, Hanuka, Karácsony közösen egyben. Még ilyen se volt.)

15 Responses to “Közhírré téteteik (kisbíró dobol)”


 • Békés, boldog ünnepet kívánok mindenkinek.

 • Üdv mindenkinek !
  Egy ideje olvasgatom a JP-t. Nagyon érdekes.
  Ez az első hozzászólásom. Ja, és nem vagyok zsidó, úgyhogy duplán is kíméljetek.
  A fentebb leírt esemény különösen érdekes. Én eddíg úgy tudtam, hogy zsidóknál nincsen karácsony. Ott Hanuka van. Akkor mi ez a hanukás karácsony, vagy karácsonyi hanuka?
  Lehet, hogy zsidók és nem zsidók együtt ünnepelnek?
  Ez mindenesetre nagyon érdekes, és jó ötletnek tűnik szerintem.

  Mindenkinek boldog,kellemes karácsonyt és boldog,kellemes hanukát (kinek-kinek kedve, ízlése és vallási meggyőződése szerint) kívánok.

 • Szia Attila! Ezt a kérdést legjobban szerintem Eszter tavalyi posztja vesézi ki – “Hogyan ünneplik a zsidók a Karácsonyt?”
  http://www.judapest.org/hogyan-unneplik-a-zsidok-a-karacsonyt

  Sok nem zsidó is van, akik nem tartanak vagy nem egyszerűen nem szeretik a Karácsonyt – nekik is jó opció lehet a Sirály ma (és holnap) esti programja. Nyitva áll mindenki előtt a hely.

 • Szia Shadai !
  Köszönöm a segítséget.

 • még épp időben szólt ez a kisbíró. sajnos csak a koncert utolsó negyedórájára értünk oda (az otthoni karácsonyi flódni után ;-)), de az is király volt (én most hallottam először a Zusammen-t, bejött). a szövegeket hallva nem is lett volna rossz, ha pár politikus stb. ott lett volna – hadd hallják csak ők is a tutit :-)
  kár, hogy a koncert után, amikor gépről indult a hip-hop, mindenki lelépett, pedig lehetett volna még egy jót partyzni.

 • shadai,

  megnéztem a sirály honlapját és ott nincs semmilyen program feltüntetve 25ére, te tudsz valamiről?

 • lev, sirályos gyertyagyújtás előtt/alatt/után irány a gödör. http://pilpul.net/konnyu.shtml?x=44746

 • Erektáló élő zsidók karácsonyfája :D:D:D

  Kellemes Mindent Mindenkinek!
  (25-én érdekelne ez a neohippi társulás, de csak ha majd kedvem lesz kimenni a lakásból.:)

  És Boldog Új Évet!
  :)

 • én… még… hallottam… igazi… kisbírót… dobolni… és… hirdetni… 1950… körül…
  a lényege az volt, hogy minden szót egyfajta nyomatékkal közölt, és mindegyik után szusszanásnyi szünetet tartott.
  magyon helyes, ha a zsidók megünneplik a germán Wotan ősi szent fáját, amelyet 1800 körül hoztak a német biedermeier kispolgárok divatba közép- és középkelet-európában, de a “legnagyobbságra” való törekvés legfeljebb annyira remek ötlet, mint a hanukarekord a hősök terén. azonos szintű a szememben a kölni nagymecsettel (azt hiszem, ez már túl is jutott a tervezés szakaszán), valamint a lipótvárosi zsinagógával, ami kb. a későbbi ilkovics büfé helyén épült volna 1910 táján, és szerencsére csak terv maradt, pedig egy kicsit nagyobbnak gondolták a bazilikánál. (igaz, a bazilika akkor még csak lipótvárosi plébániatemplom volt.)
  lehet, hogy a nyugati téri hanukázás, amely olyan remek alkalmat adott egyeseknek a keresztállításra, ennek az emlékét őrzi? apropos, mindenkinek ajánlom megtekinteni a kuruc.info olvasójának karácsonyi üdvözlőlapját dolfi bácsival hű harcostársai körében.

 • András, ezt akartam én is mondani. A karácsonyfa nem keresztény jelkép, hanem német.
  A MINISZTERELNÖK az szerintem kis m. Nem csak ez, mindegyik. A postást se írjuk nagy p-vel.

 • Jut eszembe: nézzétek meg a kurucinfón a karácsony magyar eredetérol szóló ártikulumot. Hogy mik vannak!

 • Tudom, csúnyaság, de valahogy nem akaródzik most odaklikkelni! Nem is tudom, miért!::(( ::)) Ezért hát tippelek: Nyilván felkutatták az “eredetit” , aminek pontosan Kurucsony az elnevezése.

  ::))

 • Majdnem. Kérem tisztelettel, a napfordulói sólyomröptetés, kerecsensólyom-röptetés szokását irígyelték el a szlávok és egyéb balliberálisok. Mint ahogy Karjala is a Kar Jele. (Ezt se én találtam ki.)

 • na jó, de a Zusammen outro-jaként meghallgatott Székely himnusszal kapcsolatban is az jutott eszembe: ha mi elvárjuk, hogy ne gúnyoljanak ki vagy bántsanak minket, pl. ha hanukát ünneplünk, akkor mi miért nem értjük meg, hogy nekik meg a Csaba királyfi okoz emelkedett érzést?

 • Nekem a kerecsen okoz emelkedett érzést. Nagyon szép madár.

Comments are currently closed.