Metál vs. Karácsony

Végy egy zsidó és katolikus szülőktól származó, egyébként meglehetősen Buy levitra lowest prices khm, karakteres arcú metálzenészt, aki egyébiránt példás családapa, de esténként brutálisan kifestve, vicces parókában szokott metált hörögni, ez a munkája:

Majd eresszük össze mindezt azzal a karácsonyi dallal, amire az előző szám meglehetősen hasonlít (nem véletlenül):

Remélem, mindenkinek boldogan telik a Hanuka éspervagy a Karácsony, akit meg egyik sem érint, az örüljön a hosszú hétvégének, lazítson, és ne fejtse ki, hogy másnak mit kellene és mit nem kellene megünnepelni.

24 Responses to “Metál vs. Karácsony”


 • Pont tegnap néztük meg a School of Rock-ot (Nagy Karácsonyi Film Maratonunkon), ez most jó volt!

  A karácsonyi Twisted-szám végén egyébként a hava nagila-t játszák.

 • ha már metál és zsidók és magyarok:

 • Dee Snider nem csak példás családapa-ha ez igaz, de az biztos, hogy a szó nem csak hollywoody értelmében is igen sok jótkonysági és segítő munkában vesz részt, és komoly összegeket is áldoz ezekre a célokra.
  Az all ye come the faithfull -ba hava nagila (ezt mondjuk én nem hallom ki) mellett mást is becsempésztek. A gitárszóló egy az egyben a we are not gonna take it, hiába az öreg Jay Jay nem a legnagyobb gitár tehetség volt, lehet hogy sok lett volna megtanulni egyebet is. Egyébként nagy kedvencem a Twisted Sisters. Stay Hungry c. albumuk az első ötben van ami CD- n jelent meg először. Éljen a metal christmmas

 • Medvedr, nyilván nem véletlenül van a We’re not gonna take it elérakva. Riszájkling. ;) A hava nagila a legeslegvégén van, unisono villanygitározással.

  Szuperandris: embeddálom ezt ide a kommentedbe, ha nem gond.

  Shadai: hey ho, let’s go. Ellenben a Twisted Christmas első számában azt ordítozzák karácsonyilag, hogy ho-ho-ho, let’s go. LOL.

 • A pasas kinézete is összefügg a karácsonnyal. Brit területeken hagyománya van a karácsonyi ‘panto’ elõadásoknak. Híres és komoly színjátszók és egyéb jelentõsek külonféle Grimm mesékre alapozott politikai viccesmûsorokat adnak elõ, színházakban. Nõi színészek általában férfiszerepben, és viszont. Csipkerózsika gonosz mostohanõvérei általában szõke parókában, erõs rúzzsal és masszív szemölcsõkkel ékeskednek – innen az elnevezés. Snájdernél ezek szerint egész évben karácsony van!

 • Talián Miklós
  Bocs, nem fogtam ezt a finomságot, bár kellett volna. (Hiszen oda is volt írva!) Kicsit álmos vagyok. A zene ennek ellenére nagyon király. Most vezeklésül meghallgatom a Burn in hell-t is. :-) Üdv!

 • Csak egy kérdés: a Dee Snider családapaságáról van info , v. csak úgy beírtad. Nem lennék meglepve, ha tényleg példás családapa lenne.

 • Íme: Snider appeared on the MTV show MTV Cribs to show his New York home, along with two of his four children, Shane and Cheyenne. Alice Cooper újászuletett keresztény – hogy is mondta Hamvas: hintázik, Ameline.

 • g béla
  Ezt nem igazán értem. Nem az angol szöveget, hanem a többit.

 • Én a Wikin olvastam, hogy huszoniksz éve ugyanazzal a nővel él házasságban, és négy gyereke van.

  Béla: új értelmet adtál az egész évben Karácsony kifejezésnek. :D

 • A VH1 csatornán volt néhány éve egy “Passover Special”, a “Matzo and Metal: A Heavy Metal Passover”. Természetesen Dee Snider volt a házigazda, vendégei pedig Scott Ian (Anthrax) és JJ French (szintén Twisted Sister). Nagyon vicces volt, a hágádá metál verzióját recitálták. Sajnos torrenteken azóta sem találom…

 • a Karácsony mókás ünnep de ettől még emberünk gáz akár minta apa akár nem. én is kedveltem a hc metált de tudtam, hogy legalább akkora suttyó műfaj mint a foci. macho és wanna be macho fehérek lelkesen rázzák a fejüket, kezüket rá. sry ;)

 • sőt, továbbmegyek az USA metál számomra megegyezik az USA pankrációval. kiöregedett és igen kínos de persze populáris mert vannnak rá tömegek vagy nosztaligázió felnőttek.

  (Aronofsky nem véletlen dolgozta fel a kiéget wrestling témát:

  http://www.youtube.com/watch?v=NYlgGpBOxyM

  és kapott érte egy kiérdemelt Arany Orosztlánt)

 • Bocs, Doktor. Cooper, ami keveset én tudok róla, gonoszgyík színpadi dolgokat csinál, és cserébe born-again keresztény. (Hit Gyulekezete, pl.) A Gonosz Mostohanovér decens családapa. A Karneválban Ameline jótékony, aztán felgyújtja a szegénynegyedet. Kiegyenlítésképpen. Erre mondja azt Bormester hogy: maga megint hintázik.

  Ami a kioregedett pankrátort illeti (mozikban van már? szeretem Rourke-t), a bátor szívuek nézzenek rá az Omega honlapjára. Én beleborzongtam.

 • Kedves g béla!

  Köszi! nekem Hamvas kimaradt, próbáltam beleolvasgatni, de egyszerűen nem ment. Cooper bácsit nehéz elképzelni a vidám vasárnapon, de végtére miért is ne :-)
  drwho
  De gustibus…. ennek ellenére miért gáz a Snider, úgy is mint decens családapa? Tiszteletben tartva az amerikai metálról írt véleményedet. Azért, ha időben elhelyezed 85-ben ez elég progresszív zene volt.

 • Csendesen mondanám, nekem aztán pont tökmindegy, hogy valami progresszív vagy sem, én azt nézem, hogy releváns-e vagy sem. És a kettő között egyáltalán nincs semmiféle korreláció, rengeteg olyasmi van, ami semmiféle értelemben nem progresszív, nem új, well-established, esetleg reakciós, mégis releváns. És van rengeteg olyasmi, ami progresszív, viszont baromság, születése pillanatától irreleváns. Ugyanakkor van irreleváns antik is, és releváns progresszív is.

  A TS-t ebben a kontextben nem érzem gáznak. Saját korában nem tudom megítélni, de nem is az itt a cél.

  Amúgy a metál tényleg nem kemény zene, tök emberi, meg minden, akkor is, ha hörögnek benne, az is humán. Kemény a Kraftwerk, akinek már ki sem kell állnia a színpadra, a robotjaik eljátszanak helyettük mindent. :)

 • hintázik, Ameline… :)

 • Kedves Talián Miklós
  Szeretsz Te oktatni(?) másokat, és ere mi mást lehet mondani, hogy -Hát ja. A progresszívet úgy értettem, hogy frissességet, újdonságot vitt be, és egyúttal, ha Neked tetszik releváns (lényeges, idevágó) is volt abban amit művelt, jelen esetben metál zene. Itt a zene a fontos számomra, élvezet és frissesség szempontjából. Relevancia: Hogyan tagadnánk a TS zenéjét ebben az esetben: Pld. a nekem speciel kevésbé tetsző gitárszólók (JJ French) irrelevánsak ? Nem a tárgyhoz tartozó (nem idevágó), jelentéktelen, lényegtelen, nem helytálló, szólók. A Kraftwerk meg mitől kemény?

 • Medvedr, nem, én nem hiszek az oktatásban, komolyan. A “progresszív” szónak van egy elég komoly ideológiai jelentéstartalma, legalábbis legtöbben úgy használják. Miszerint nemcsak új, hanem előre is mutat, valamiféle elérni kívánt politikai vagy művészi ideál felé. Nos, arra, hogy valami ilyen értelemben progresszív-e vagy sem, tényleg nem izgulok.

  De igazából még arra sem, hogy új legyen – az új meg a friss szerintem nem egészen ugyanaz, utóbbi sokkal fontosabb. Olyat, amit eddig még soha senki nem csinált, nagyon nehéz előállítani a művészetben, friss attól még lehet valami.

 • Kedves Talián Miklós
  Nos, úgy gondolom igazad van. A progresszív szónak, illetve a használatának is tényleg meg van az ideológiai “holdudvara”. Mondjuk ebbe a holdudvarba legkevésbé szoktam belegondolni és beleérezni, egész másfajta közegben élem a mindennapjaimat, és nem is vagyok ilyenfajta érzékenységgel megáldva, de megértettem- lehet, hogy sokára -amit írtál. (Nem is úgy használom a progresszív szót mint legtöbben , ha nem lenne világos)
  A friss valóban fontosabb , TS friss volt, és most is annak tűnik számomra. Amúgy köszi a választ.
  Na most egy nyitva maradt kérdés: Mitől kemény a Kraftwerk?

 • Az utolsó kérdés után akartam rakni egy ilyet :-) csak lemaradt.

 • Sziasztok,

  nem tudja véletlenül valaki, hol lesz ma és pontosan micsoda, ami valami kicsit mozi, kicsit animációs film, és utána nagyon buli? Shadai tudósított róla, de az év vége kitörölte a leveleim közül és majdnem teljesen a fejemből is…

 • medvedr: én ugyan laibachot és kraftwerket módjával fogyasztok, metált annál többet, megérteni asszem megértem, mitől kemény az előbbi két gárda is. olyanok mint a unixok, user friendlyk, csak éppen megválogatják a barátaik, nem kifejezetten “slágfertih” egyik sem. ami viszont igaztalan összevetés, h ezeket a társaságokat olyan háromakkordos kis tinglitanglikkal állítcsuk pariba, mint mondjuk a transzszexuális metált nyomó ts. vazz, emellett a motorozós-bulizós ‘born to be wild’ vonal mellett annyi kifejezetten borultan kegyetlen metál is van, max a youtube-ra nem kerülnek föl (mondjuk példának mayhem is csak gyalázatos bootleg minőségben), és nem a zúzósságra értem, h kegyetlenek

 • Metál zene ószövetségi szövegekkel:
  http://www.youtube.com/watch?v=DH2YJJyIqBw (Prédikátor könyve, prog metál)
  http://www.youtube.com/watch?v=T0Mlz4MMDXo (Énekek éneke, death metal)

  (Bocs, ha túl kemények. :))

Comments are currently closed.